Bijzondere ontmoeting

Stil staan vanaf de zijlijn

Wanneer je eens stil staat bij je leven en deze als het ware vanaf de zijlijn zou gaan bekijken, dan zul je zien dat mensen komen en gaan in je leven. Sommige mensen blijven langer om je heen bewegen dan andere, maar het is een beweging die volkomen natuurlijk is. Mensen komen en gaan…

bijzondere ontmoeting

 

Deze week had ik een afspraak met een voor mij onbekende dame. Via een wederzijdse kennis (die ik overigens nog nooit in het écht heb ontmoet) is deze afspraak tot stand gekomen. Het werd een bijzondere ontmoeting, een ontmoeting die ik graag een cadeautje noem. Waarom? Omdat sommige ontmoetingen zo mooi en puur zijn, zo inspirerend en leuk! Meestal zijn dit soort bijzondere ontmoetingen met gelijkgestemde zielen en raak je tijdens de ontmoeting ook niet uitgepraat. Zoveel onderwerpen die je nog wilt bespreken, zoveel herkenning vinden bij elkaar en zoveel aanknopingspunten. Herken je dat?

Deze bijzondere ontmoetingen komen bij een ieder op zijn of haar pad. Je moet er natuurlijk wel voor open staan maar het kan je op ieder moment, en bij welke gelegenheid dan ook, zomaar gebeuren. Niet iedereen die je ontmoet levert een bijzondere ontmoeting op. Waar je met de een honderduit kunt praten en niet uitgesproken raakt, kun je je zelf ook weleens naast iemand vinden waar je eigenlijk geen enkel aanknopingspunt mee hebt en dan krijg je zo’n ‘making conversation’ gesprek. Dodelijk vermoeiend en van beide kanten is er blijkbaar geen goede chemie. Ligt dat aan jou of aan die andere persoon? Ik denk dat het aan niemand ligt, de een past om je heen als een oude vertrouwde jas en de ander heeft duidelijk de verkeerde maat en past voor geen meter op jouw lichaam…

Bijzonder

Hoe bijzonder is het eigenlijk dat je mensen tegenkomt in je leven waar je dat ineens mee kan hebben? Zo’n klik en zo veel gespreksonderwerpen? Dat je zomaar uit het niets een verbondenheid kunt voelen met een persoon. Persoonlijk vind ik het heel bijzonder. Iedere keer weer opnieuw. Sinds ik besloten heb om mijn boek te schrijven en uit te brengen ontmoet ik ook allerlei nieuwe bijzondere mensen. Die als een soort puzzelstuk ineens in mijn leven lijken te passen. Zomaar uit het niets komen ze te voorschijn, althans zo lijkt het. Waar waren zij al die tijd? Blijkbaar regelt het leven en het lot deze ontmoetingen op de juiste tijd en het juiste moment en dat vind ik zo bijzonder.

Zoals ik al schreef, ik vind zulk soort bijzondere ontmoetingen écht een cadeau. Ik kan er helemaal vrolijk en blij van worden en borrel vaak van enthousiasme en nieuwe ideeën na zo’n ontmoeting. In mijn leven zijn het meestal vrouwen, type sterke vrouwen. Die allemaal stuk voor stuk iets bijzonders hebben en je kunt betitelen als een ‘mooi mens’. Ze passen ineens naadloos in je leven en voegen weer een stukje toe waar je onbewust naar op zoek was.

Volgende week heb ik ook weer een nieuwe en naar ik vermoed,  bijzondere ontmoeting… ik kijk er al met veel plezier naar uit!

Wil je ook vertellen over je ontmoeting(en) of reageren op deze blog dat kan altijd!

Liefs, Henriëtte

 

De moeite waard om dit artikel te delen? Doen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Email naar een vriend

Recente overige artikelen...

henriette

henriette

Henriëtte aan de Wiel, bevlogen uitvaartondernemer en schrijfster van het boek En hij zei; “dag, meisje”, het waargebeurde verhaal over afscheid nemen van je geliefde die heen ging en hoe zij haar leven weer opgepakt heeft.

Reageer!

Don`t copy text!
Scroll naar boven