Artikel AD van 17 maart 2019

Friends in business

In het 30 jarige jubileumnummer van het mooie zakenblad Friends in Business stond ik met een mooi interview.

April 2016: In het programma Bakkie Troost (tegenwoordig meer bekend als 'ik mis je')

Voor het programma Bakkie Troost heb ik een mooi gesprek gehad aan het graf van mijn eerste man. Mijn gesprek begint op 12.35 min.

Artikel in de Schakel 19/6/2014

Dag meisje
Dag meisje

Artikel in huis-aan-huisblad de Botlek 18/6/14

"Reacties van een lezers aan de hand van het artikel in de libelle "

Dag Henriëtte,

Je hebt zo goed de essentie verwoord van jullie zware verlies. Echt heel mooi, oprecht en waardig… en daardoor zeker steunend voor vele anderen. En van Libelle moedig om jouw verhaal te verspreiden. Zo helpen jullie mee om doodgaan als deel van het leven onder de aandacht te brengen.

Dankjewel daarvoor.

Madelon Revermann

Artikel in de Schakel Albrandswaard 12 juni j.l.

Dag meisje

"Henriëtte in het programma CulturA" "RTV Albrandswaard"

Zondagochtend 8 juni was Henriëtte een uur lang te beluisteren in het programma CulturA van RTV Albrandswaard (107.1 FM) met presentator Dick Roelse tussen 9 en 10 uur. Zij vertelde over haar boek, het artikel in de Libelle en de dag van de Rouw.

In de rubriek: Mijn leven lees je mijn verhaal en ervaring met euthanasie. Waarom heb ik dit interview gegeven? Omdat ik heel graag het onderwerp euthanasie uit de taboe sfeer wil halen en mensen een kijkje geven in hoe euthanasie voor de achterblijvers aanvoelt.

Aly Burgers, Ernst Daniël Smid, Henriëtte aan de Wiel en Ron aan de Wiel

"Reacties van een lezers aan de hand van het artikel in de libelle "

Precies die reactie kreeg ik van een vriendin van mij op jouw artikel, zij werkt in de psychiatrie met dementerende ouderen en zou willen dat er minder spastisch werd omgegaan met euthanasie. Zij maakt zulke schrijnende situaties mee. Zij was blij met jouw oprechtheid en artikel.

Het recht om zelf te beslissen of je ziekte nog kan en wil dragen of dat je besluit om regie over afscheid nemen van het leven zelf in handen te houden vind zij (en ik ook) iets wat uit de taboe sfeer gehaald mag worden. Natuurlijk staat LEVEN centraal, maar als dat leven zwaar en bijna ondraaglijk wordt zou je ook bij goed verstand mogen kunnen besluiten om afscheid van dat leven te nemen.

Je zet echt iets moois in de wereld Henriette, niet alleen met dat artikel, ook met je boek en je wijze van in het LEVEN staan.

Gea van der Thiel

Henriette met het artikel in de Libelle no. 23

Don`t copy text!
Scroll naar boven