Een uitvaart regelen, hoe gaat dat eigenlijk?

Je ziet het aankomen of het overvalt je plotseling – er overlijdt iemand in je omgeving. Nu sta je voor de taak om diens uitvaart te regelen, hoe gaat dat eigenlijk? Heb je daar wel eens bij stil gestaan?

Hoewel elke uitvaart zijn eigen elementen heeft, zijn er ook wat algemene dingen over te zeggen. Het is een feit dat elke overledene begraven of gecremeerd moet worden. Hóe dat gebeurt, daar is veel vrijheid in. Veel keuzemogelijkheden ook. Daarom is het handig om een uitvaartbegeleider of ‘gids bij afscheid’ in de arm te nemen. Die kan al je vragen beantwoorden en de mogelijkheden met je bespreken.

Je kunt ons bellen zodra iemand is overleden. We bespreken de situatie en we komen meteen naar je toe als dat gewenst is. Samen gaan we in gesprek over de wensen: begraven of cremeren, waar en wanneer, hoe wil je het afscheid invullen, wil je een kist of wade, wil je wel of geen rouwkaarten versturen? In veel gevallen kunnen we meteen bij het crematorium of de begraafplaats de uitvaart inplannen, ook ’s avonds en in het weekend.

Best lastig om in zo’n emotionele tijd zoveel beslissingen te moeten nemen. Vaak weet je gevoelsmatig wel wat je het liefst zou willen. En natuurlijk zijn wij er om je te begeleiden in het proces.

Wil je je er wat meer in verdiepen? Elders op onze website vind je meer informatie over o.a. een uitvaart regelen en de kosten van een uitvaart.

De moeite waard om dit artikel te delen? Doen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Email naar een vriend

Recente overige artikelen...

henriette

henriette

Henriëtte aan de Wiel, bevlogen uitvaartondernemer en schrijfster van het boek En hij zei; “dag, meisje”, het waargebeurde verhaal over afscheid nemen van je geliefde die heen ging en hoe zij haar leven weer opgepakt heeft.

Reageer!

Don`t copy text!
Scroll naar boven