Het aftellen is begonnen… Mijn boek over rouwverwerking komt eraan!

Lancering boek 12 juni a.s.

Inmiddels is het aftellen begonnen… Nog 30 dagen en dan zal de lancering van mijn boek een feit zijn!   countdown

Dan is het klaar, gedrukt en wel en zal het eerste exemplaar met veel eer overhandigd worden aan Ernst Daniël Smid. Bloed, zweet en vooral veel tranen heeft het me gekost om mijn verhaal op te schrijven.Het is allemaal begonnen met een blog gedurende de ziekteperiode en na het overlijden van mijn toenmalige man René. Deze blog ben ik naderhand voor mezelf blijven schrijven en van daaruit is het idee ontstaan om er een boek van te maken. Waarom? Omdat men zei dat ik mijn verhaal en hoe ik mijn zoektocht heb beleefd, met anderen zou moeten delen om hen te kunnen helpen. Mensen waren onder de indruk van mijn verhaal.

Helpen

Helpen is fijn, helpen is mooi en wanneer ik een medemens mag en kan helpen en zeker met zoiets als rouwverwerking dan ben ik gelukkig. Dan heb ik ook het gevoel dat het niet allemaal voor niets is geweest. Mijn toenmalige man René wilde niets liever dan dat ik het counselen en coachen weer op zou pakken na zijn dood. Dat heb ik toen niet gedaan, ik was niet in staat om een ander te helpen toen mijn eigen donkere zware verdriet nog zo aanwezig was. Inmiddels ben ik bijna 5 jaar verder en heb ik de afgelopen jaren in fases met veel bezieling mijn boek geschreven. Zodat ik een ander inderdaad mag helpen in dit proces.  In mijn boek kun je mijn zoektocht naar een nieuw begin vanuit een diepe rouw lezen, ik beschrijf hoe ik de rouwfases beleefd en ervaren heb, waar ik tegenaan liep en ook kun je mijn persoonlijke blogs uit die periode lezen. Heel eerlijk, puur en met een lach en een traan beschreven.

Eng…

Het is best heel eng om je zo bloot te geven en je naaktheid en kwetsbaarheid te delen met de wereld. Ik kom uiteraard weerstand en negatieve kritiek tegen en mensen met een duidelijke mening hoe ze er over denken. Het rare is dat slechte kritiek altijd veel langer blijft hangen dan positieve… Dat maakt me kwetsbaar, maar toch doe ik het!  Met de missie om als is het maar één persoon te helpen, dat ik dan al tevreden ben. Zijn het er meer dan is het helemaal mooi!

Nog even en dan is het dus zover, de spanningen en zenuwen zullen ongetwijfeld toe gaan nemen en op het laatst wellicht de overhand nemen? Maar ik weet in mijn hart dat ik het met zuivere bedoelingen heb gedaan en dat René bij me is en trots op me zal zijn!

Voor die tijd is er nog veel te regelen, persberichten schrijven, de media inschakelen, het organiseren van de lancering zelf, de Dag van de Rouw die ik ook op die dag heb georganiseerd, (zie mijn eerdere blog), overleg met de drukkerij en de vormgever, noem maar op.  Ontzettend spannend en vooral ook heel mooi om allemaal mee te mogen maken en te ervaren.

30 dagen dus… nog even en dan is het zover…

En hij zei dag, meisje

De moeite waard om dit artikel te delen? Doen!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Email naar een vriend

Recente overige artikelen...

Een uitvaart regelen, hoe gaat dat eigenlijk?
Je ziet het aankomen of het overvalt je plotseling –...
Hoe snel moet je iemand begraven of cremeren?
Een van de eerste dingen die we als uitvaartbegeleider vastleggen...
‘Ik weet niet hoe het hoort’
Regelmatig krijg ik bij families opmerkingen te horen als: ‘ik...
henriette

henriette

Henriëtte aan de Wiel, schrijfster van het boek En hij zei; “dag, meisje”, het waargebeurde verhaal over afscheid nemen van je geliefde die heen ging en hoe zij haar leven weer opgepakt heeft.

Reageer!

Don`t copy text!
Scroll naar top