Kleine Muis – verhaaltje over de dood van Opa Muis

Kinderverhaaltje over de dood

Kleine Muis zat stilletjes op de grond naast een grote eikenboom in het bos een beetje sip te kijken. Zijn vriendje Huppie het Konijn kwam langs en zag hem zitten. Huppie stopte bij kleine muis en vroeg aan hem; “waarom kijk je zo sip?”

“Mijn opa Muis is dood”, antwoordde Kleine Muis en moest een traantje laten.

“Ach gossie”, zei Huppie en sloeg zijn pootje om kleine Muis heen. “Dat is niet leuk… Komt hij dan nooit meer met je spelen en gaan jullie dan nooit meer ijsjes eten?” “Nee”, piepte kleine Muis en zuchtte diep…

“Maar waar is je opa dan nu?” vroeg Huppie. “Nou, mama zegt dat hij in de wolken is gaan wonen, tussen de sterren in de muizenhemel” antwoordde kleine Muis.

“Maar hij is dood, wat gebeurt er dan?” vroeg Huppie.

“Als je dood bent, doet je lijf het niet meer. Dan kan je niet meer praten en denken, je bent niet meer bang en je hebt geen pijn meer.

Dan ga je tussen de wolken door en nog veel hoger naar de hemel, daar waar de sterren staan. Je woont bij heel veel andere lieve muizen die ook dood zijn.

Mama zegt dat opa Muis geen pijn meer heeft en dat hij weer kan huppelen. En ze zei ook dat er heel veel blokjes kaas en ijsjes zijn.”

“Zo dat klinkt fijn” zei Huppie. “Dat wil ik ook wel, altijd spelen en lekker eten… “

“Ja dat zei ik ook al”, zei kleine Muis, “maar mama zegt dat als je daar bent dan kun je niet meer terug. Dus dan kan ik nooit meer met jou spelen en dat wil ik niet. En ik mis hem wel heel erg, want ik ging zo graag met hem spelen. Hij was mijn vriendje, net als jij.

Huppie zuchtte diep, het was even stil en toen zei Huppie;

“Ik heb een idee, zullen we vanavond als het donker is samen naar de sterren kijken?”

Kleine Muis begon te stralen, “wat een goed idee! Dan zwaaien we naar opa en misschien zwaait hij wel terug.”

Henriette aan de Wiel – mei 2018

 

 

De moeite waard om dit artikel te delen? Doen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Email naar een vriend

Recente overige artikelen...

henriette

henriette

Henriëtte aan de Wiel, bevlogen uitvaartondernemer en schrijfster van het boek En hij zei; “dag, meisje”, het waargebeurde verhaal over afscheid nemen van je geliefde die heen ging en hoe zij haar leven weer opgepakt heeft.

Reageer!

Don`t copy text!
Scroll naar boven