Geniet en Leef

Gesprek

Laatst was ik aan het winkelen in het dorp waar ik woon en kwam ik spontaan in gesprek met een mevrouw. Zoals tegenwoordig wel vaker gebeurt kwam het gesprek even later ook op mijn boek (En hij zei dag, meisje) uit. Tijdens het gesprek merkte ik op dat deze mevrouw nogal huiverig is/was voor het onderwerp rouw en rouwverwerking. Dit merk ik ook vaker bij andere mensen op. Het blijft toch een ‘eng’ onderwerp… Deze mevrouw gaf aan dat het haar grootste nachtmerrie zou zijn wanneer zoiets zou gebeuren bij haar man en dat zij niet zou weten hoe ze dat moest overleven…

Lieve mevrouw, dat is iedereen zijn of haar grootste nachtmerrie!

Je partner veel te vroeg verliezen (en dan heb ik het niet eens over een verlies als je je kind verliezen) is iets wat niemand wilt. Maar feit is dat het te vaak gebeurt, kijk maar naar een recente ‘bekend’ verlies namelijk Menno Buch op 62 jarige leeftijd. Ook hij laat een te jonge vrouw achter die weduwe wordt tegen wil en dank. Ook voor haar is dit haar ergste nachtmerrie, maar dan een waar ze niet uit kan ontsnappen of kan ontwaken. En dan heb ik het nog niets eens over alle nabestaanden van de vlucht MH17 gehad.

LEEF

Behalve dat mijn boek over rouw en rouwverwerking gaat, staat er ook een duidelijke boodschap en rode draad in. Die boodschap is dat je vooral moet LEVEN en wel NU!  dag meisje

LEEF, stel je dromen en je plannen niet uit tot morgen maar ga er voor, vandaag nog. Doe het nu, want soms is er gewoon geen morgen. Stel je droomreis niet uit maar probeer hem nu te realiseren. Heb je al een bucketlist gemaakt voor jezelf? Een lijst waar alles op staat wat je eigenlijk nog in dit leven zou willen doen? Ik wil bijvoorbeeld nog een keer leren zeilen, maar zou ook graag in een koor willen zingen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

Alles, alles wat je op je bucketlist hebt staan wat je echt wilt doen, doe dat dan ook! Jij en jij alleen bent verantwoordelijk voor je eigen geluk en bedenk ook dat geluk vaak in de kleinste dingen zit en niet zozeer in grote dingen. Wees je bewust van alle lieve mensen om je heen, dank de mensen voor hun liefde en zorg, raak ze aan en laat merken dat je hen waardeert.

Geniet

Geniet dus om te beginnen vooral al van vandaag. Een prachtige dag die nooit meer terug komt en vooral NU geleefd dient te worden.

Geniet van deze mooie dag x

Liefs, Henriëtte

Dag meisje

De moeite waard om dit artikel te delen? Doen!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel op Linkdin
Share on pinterest
Deel op Pinterest
Share on whatsapp
Deel via WhatsApp
Share on email
Email naar een vriend

Recente overige artikelen...

Een uitvaart regelen, hoe gaat dat eigenlijk?
Je ziet het aankomen of het overvalt je plotseling –...
Hoe snel moet je iemand begraven of cremeren?
Een van de eerste dingen die we als uitvaartbegeleider vastleggen...
‘Ik weet niet hoe het hoort’
Regelmatig krijg ik bij families opmerkingen te horen als: ‘ik...
henriette

henriette

Henriëtte aan de Wiel, schrijfster van het boek En hij zei; “dag, meisje”, het waargebeurde verhaal over afscheid nemen van je geliefde die heen ging en hoe zij haar leven weer opgepakt heeft.

Reageer!

Don`t copy text!
Scroll naar top