Oud en nieuw

Nog één dag en dan is het zover… we gaan het jaar 2013 afsluiten, er zijn weer 364 dagen omgevlogen. Het lijkt wel alsof het steeds sneller voorbij gaat.

Ik ben altijd best een tikkie melancholisch aan het eind van het jaar, dan ga ik terug denken aan wat er allemaal gebeurd is, wat ik heb gedaan of niet gedaan, wat er voor hoogte- en dieptepunten zijn geweest. Ik ben ook dol op die terugblikken die je dan op het nieuws krijgt, of van Facebook waarin je al je foto’s van het afgelopen jaar in vogelvlucht voorbij ziet komen.

2013 Gaat morgennacht over in 2014, een nieuw jaar, een nieuw begin en nieuwe kansen! Ik heb er zin in, ik ga mijn boek uitgeven, er staan privé een aantal hele leuke hoogtepunten op stapel. Zo hoop ik bijvoorbeeld eind januari de ‘middelbare’ leeftijd van 50 jaar te gaan bereiken, wat toch gevoelsmatig ineens heel anders klinkt dan een veertiger… maar toch een mooi hoogtepunt is!

2009

Eind december 2009 was het ook tijd om het jaar af te gaan sluiten, 2009 bleek een onverwacht heftig jaar te zijn met het enorme dieptepunt het overlijden van mijn man. Ik weet nog goed dat ik destijds aan de ene kant ‘opgelucht’ was om het jaar 2009 achter me te laten en was ‘klaar’ voor een nieuw jaar. Maar tegelijkertijd vond ik het ook alsof ik mijn man achter liet in 2009, hij zou nooit meer 2010 mee gaan maken en dat vond ik ook heel hard en pijnlijk. Geen nieuwe herinneringen meer, de foto’s zullen steeds meer gedateerd raken en hij zal nooit ouder worden dan de 51 jaar die hij was geworden.

Ik ken mensen die ook in 2013 een zeer dierbaar iemand hebben verloren en ook zij zullen hen in 2013 achter moeten gaan laten. Wellicht helemaal nog niet klaar voor het nieuwe jaar of misschien ook wel? Het is slechts een dinsdag en een woensdag maar toch… toch is het een nieuw begin. We schijnen ook een nieuwe maan te krijgen wat ook heel bijzonder blijkt te zijn (het is 19 jaar geleden) dus alle goede voornemens gaan misschien echt werkelijkheid worden in 2014? Dus “be careful what you wish for…”

Mijn voornemen is om iedere dag in het NU te leven, mijn wensen uit te laten komen en 100% te gaan voor waar ik voor sta. En natuurlijk zijn er ook die geijkte voornemens zoals meer sporten en ta da afvallen… ook ik ben maar een mens. Maar genieten van kleine en grote dingen, van de mensen die om je heen zijn en van het leven in al zijn vormen is iets wat ik zeker ga doen.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en warm oud en nieuw toe, lekker genieten van de oliebollen en de bubbels, en een fantastisch mooi gelukkig en bovenal gezond 2014 en dat al jullie wensen maar uit mogen komen!

Veel liefs Henriëtte

 

De moeite waard om dit artikel te delen? Doen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Email naar een vriend

Recente overige artikelen...

henriette

henriette

Henriëtte aan de Wiel, bevlogen uitvaartondernemer en schrijfster van het boek En hij zei; “dag, meisje”, het waargebeurde verhaal over afscheid nemen van je geliefde die heen ging en hoe zij haar leven weer opgepakt heeft.

Reageer!

Don`t copy text!
Scroll naar boven