Afscheid nemen in Corona-tijd

De hele wereld is al maanden in de ban van het coronavirus en ondervindt de gevolgen van de uitbraak. Ook voor het organiseren van een uitvaart heeft het grote gevolgen.

Voor ons als uitvaartondernemers geldt dat wij zoveel mogelijk bij onze families vandaan moeten blijven en natuurlijk de 1,5 meter afstand in acht moeten houden. Dit houdt in dat wij de regelgesprekken bij families met corona, per telefoon, via skype, zoom of facetime zullen laten plaatsvinden of desgewenst op afstand van elkaar in de buitenlucht.

Wij begrijpen dat dit heel vervelend is, je wilt toch contact met elkaar maken, juist in zo’n verdrietige tijd. Voor ons is dit ook vervelend, maar ook wij zullen ons aan de regels van de overheid moeten houden. 

Vanaf 1 juni 2020 geldt dat bij een uitvaartplechtigheid 30 personen aanwezig mogen zijn, exclusief personeel. Dat aantal is uiteraard alleen toegestaan als het in de betreffende ruimte mogelijk is dat alle aanwezigen 1,5 meter afstand kunnen bewaren.

Vanaf 1 juli 2020 wordt naar verwachting het maximumaantal aanwezigen bij een begrafenis- of crematieplechtigheid verhoogd van 30 naar 100 personen exclusief personeel.’

Basismaatregelen

Regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in ellebogen, gebruikmaken van papieren zakdoekjes en het houden van anderhalve meter afstand blijven onverkort van kracht. ‘Bij mooi weer kunnen nabestaanden ervoor kiezen om de condoleance op een terras te houden. In de horeca geldt per1 juni voor terrassen geen limiet voor het aantal gebruikers.

Rond uitvaarten is het echter nadrukkelijk niet de bedoeling dat een “buitencondoleance” door meer mensen wordt bijgewoond dan de uitvaartplechtigheid.’

Bovenstaande regels hebben grote invloed op hoe je het afscheid kunt en wilt vormgeven. Wij helpen je hier graag bij.

Voor meer informatie kun je ons altijd bellen en mailen.

recensies
Don`t copy text!
Scroll naar top