Afscheid nemen in Corona-tijd

Al bijna een jaar zijn wij en de hele wereld in de ban van het Covid 19 virus en zeker ook in de uitvaartbranche zijn de gevolgen daarvan merkbaar. En voor je/jullie als nabestaande(n) is het helaas zo dat het afscheid niet altijd zo kan zijn zoals je het op voorhand had bedacht. Wij begrijpen dat dat een teleurstelling is, maar we doen ons best om het bijvoorbeeld met een videograaf, fotograaf, condoleanceregister en livestream toch toegankelijk te maken voor meerdere mensen.

Bij alle uitvaartlocaties is het verplicht om een mondkapje bij de uitvaart te dragen. Bezoekers dienen zich ook ten alle tijde aan de 1,5 meter afstand te houden, gedurende de hele uitvaart. Geen handen schudden, geen knuffel of een arm om iemand heen slaan die niet tot je huisgenoten behoort. Maak in plaats daarvan met uw hand op het hart het zogenaamde namasté gebaar. Bij klachten, een positieve test of in afwachting van de uitslag van een corona test blijft men thuis. 

  • Maximum aantal personen. Het maximum aantal personen dat bij een uitvaartplechtigheid en nazit aanwezig mag zijn wordt met ingang van maandag 25 januari  teruggebracht tot 50. Dit is inclusief kinderen (tot en met 12 jaar) en exclusief uitvaartpersoneel. Is de locatie kleiner zoals bijvoorbeeld de Witte kapel van begraafplaats & crematorium Hofwijk, dan is het maximum aantal gasten ook minder. 
  •  
  • Condoleance
    Nabestaanden en belangstellenden bij een condoleance mogen na 21.00 uur niet meer over straat. Een condoleance wordt niet gezien als een uitvaartplechtigheid en valt dus niet onder de uitzondering op de avondklok.

  • Bezoek aan rouwkamers
    Ook wie in de avonduren een bezoek wil brengen aan een 24-uursrouwkamer moet rekening houden met de avondklok. Een dergelijk bezoek valt niet onder de uitzonderingen op de avondklok en de verplaatsingen zullen dus voor 21.00 en na 04.30 uur moeten plaatsvinden.

Naast de uitvaart zullen ook de regelgesprekken anders verlopen dan voorheen.

Ook voor de regelgesprekken hebben wij maatregelen genomen. Wij verzoeken je/jullie om met niet meer dan 2 personen van de familie aanwezig te zijn bij het regelgesprek. 

Verzorging: Bij een thuisopbaring kan de familie tijdelijk niet meehelpen met de verzorging en zullen de verzorgers alleen in de ruimte zijn. 

Bij voorkeur draagt iedereen een mondkapje en blijft op gepaste afstand van elkaar. In het geval van een corona besmetting zullen wij niet thuis langs komen maar zullen wij de gesprekken met je/jullie via zoom of telefoon doen.

Wij vragen hiervoor je/jullie begrip en uiteindelijk is het voor ons aller veiligheid.

Voor vragen of meer informatie kun je altijd bellen of mailen.

Henriëtte

Laatst bijgewerkt: 22-1-2021

Don`t copy text!
Scroll naar top