Afscheid nemen in Corona-tijd

Al maanden is de hele wereld in de ban van het Covid 19 virus en zeker ook in de uitvaartbranche zijn de gevolgen daarvan merkbaar. En voor u als nabestaande is het helaas zo dat het afscheid niet altijd zo kan zijn zoals u het op voorhand had bedacht. Wij begrijpen dat dat lastig is, maar doen ons best om het bijvoorbeeld met een videograaf, fotograaf en livestream toch toegankelijk te maken voor meerdere mensen.

Het maximum aantal gasten is vanaf 9 november 2020 beperkt

Het aantal gasten voor een uitvaart is niet meer uitgezonderd van de geldende maatregelen. Voor alle uitvaarten vanaf maandag 9 november 2020 geldt, dat er een maximum van dertig (30) gasten welkom is. Dit is inclusief kinderen, maar exclusief personeel. Als op een bepaalde locatie een maximum gold van minder dan 30 aanwezigen, dan blijft dat lagere aantal gelden. Dit geldt dan ook voor kleine aula’s en huiskamers zoals bijvoorbeeld de Witte kapel van crematorium en begraafplaats Hofwijk te Rotterdam. Daar is het maximum aantal 15 gasten.

Bij de uitvaartlocaties is het inmiddels verplicht om een mondkapje bij de uitvaart te dragen. Bezoekers dienen zich ook ten alle tijde aan de 1,5 meter afstand te houden, gedurende de hele uitvaart. Geen handen schudden, geen knuffel of een schouder om iemand heen slaan die niet tot je huisgenoot behoort. Maak in plaats daarvan met uw hand op het hart het zogenaamde namasté gebaar. Bij klachten of in afwachting van de uitslag van een corona test blijft men thuis. 

Naast de uitvaart zullen ook de regelgesprekken anders verlopen dan voorheen.

Ook voor de regelgesprekken zullen wij maatregelen nemen, bij voorkeur met niet meer dan 2 personen van de familie aanwezig en op gepaste afstand en iedereen draagt een mondkapje. In het geval van een corona besmetting zullen wij niet thuis langs komen maar zullen wij de gesprekken met u via zoom of telefoon doen.

Wij vragen u hiervoor uw begrip en uiteindelijk is het voor u en onze veiligheid.

Voor vragen kunt u ons altijd bellen of mailen.

Merlijn & Henriëtte

Don`t copy text!
Scroll naar top