Afscheid nemen in Corona-tijd

Sinds voorjaar 2020 is de hele wereld in de ban van het Covid 19 virus en zeker ook in de uitvaartbranche zijn de gevolgen daarvan goed merkbaar. En voor je/jullie als nabestaande(n) is het helaas zo dat het afscheid niet altijd zo kan zijn zoals je het op voorhand had bedacht. Wij begrijpen dat dat een teleurstelling is, maar we doen ons best om het bijvoorbeeld met een videograaf, fotograaf, condoleanceregister en livestream toch toegankelijk te maken voor meerdere mensen.

Bij alle uitvaartlocaties is het verplicht om een mondkapje bij de uitvaart te dragen. Bezoekers dienen zich ook ten alle tijde aan de 1,5 meter afstand te houden, gedurende de hele uitvaart. Geen handen schudden, geen knuffel of een arm om iemand heen slaan die niet tot je huisgenoten behoort. Maak in plaats daarvan met uw hand op het hart het zogenaamde namasté gebaar. Bij klachten, een positieve test of in afwachting van de uitslag van een corona test blijft men thuis. 

Maximum aantal personen  Met ingang van woensdag 28 april mogen weer 100 personen een uitvaartplechtigheid bijwonen, mits er voldoende afstand gehouden kan worden. Het blijft dus van de locatie afhankelijk hoeveel personen er écht toegelaten kunnen worden. Is het een kleinere locatie, dan zal ook het aantal lager zijn. Dit aantal is inclusief kinderen, ook onder de 12 jaar. Tot die tijd is dat maximum 50 personen (inclusief kinderen, exclusief medewerkers/uitvaartpersoneel)

Condoleance  Catering bij een condoleance aansluitend op een uitvaartplechtigheid in een uitvaartcentrum of een crematorium was al uitgezonderd van de horeca sluiting en daaraan verandert niets.

Avondklok  Met ingang van woensdag 28 april 2021, 04.30 uur, geldt de avondklok niet meer.

Naast de uitvaart verlopen ook de regelgesprekken anders dan voorheen. Wij verzoeken je/jullie om met niet meer dan 2 personen van de familie aanwezig te zijn bij het regelgesprek. 

Verzorging: Bij een thuisopbaring kan de familie tijdelijk niet meehelpen met de verzorging en zullen de verzorgers alleen in de ruimte zijn. Dit in verband met eventuele besmettingen.

Bij een regelgesprek of huisbezoek dragen we allemaal een mondkapje en blijven we op gepaste afstand van elkaar. Zodat we er met elkaar voor zorgen dat we gezond blijven en hopelijk sneller weer terug kunnen naar ‘normaal’. Wij vragen hiervoor je/jullie begrip en uiteindelijk is het voor ons aller veiligheid.

Voor vragen of meer informatie kun je altijd bellen of mailen.

Henriëtte

Laatst bijgewerkt: 21 april 2021

Don`t copy text!
Scroll naar top