Uitvaart organiseren regio Haaglanden

Het overlijden van een dierbare gaat vaak gepaard met een onverwacht grote hoeveelheid aan taken die uitgevoerd moeten worden. De uitvaart zelf kan ook zo ervaren worden door nabestaanden. De missie van Cirkel van Afscheid is om u te ondersteunen en te begeleiden in deze moeilijk tijd. Op een rustige wijze verzorgen wij in goede samenwerking met een passende uitvaart. Hieronder leest u meer informatie over Cirkel van Afscheid en onze werkwijze.

Cirkel van Afscheid Den Haag

Cirkel van Afscheid wordt gevormd door Henriëtte aan de Wiel en Merlijn Berkhout. Henriëtte is werkzaam in regio Rotterdam – Rijnmond, Merlijn richt zich op de regio Haaglanden. Onder deze regio vallen de gemeentes die rondom Den Haag liggen: Zoetermeer, Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Midden-Delfland.

De ervaring die Merlijn heeft in deze regio is vaak van veel waarde voor de nabestaanden. Zo kan zij helpen met ideeën voor alternatieve locaties voor de uitvaart. Daarnaast onderhoudt Cirkel van Afscheid nauwe banden met fotografen, rouwvervoerondernemers, bloemisten etc.

Voor zowel Merlijn als Henriëtte speelden persoonlijke redenen een grote rol bij hun keuze om uitvaartondernemer te worden. Lees hier meer achtergrondinformatie over het team achter Cirkel van Afscheid.

Wat te regelen bij een uitvaart?

Alle stappen die doorlopen moeten worden bij het organiseren van een uitvaart kunnen als overweldigend ervaren worden. Zo beginnen nabestaanden nog maar net met het rouwproces als belangrijke beslissingen al genomen moeten worden. Cirkel van Afscheid staat u in deze periode bij om het organiseren van de uitvaart zo persoonlijk en gemakkelijk mogelijk te maken. Vanaf het moment van overlijden tot en met de dag van de uitvaart is ons doel dan ook om u zo veel mogelijk te ontzorgen.

Op de pagina ‘Uw dierbare is overleden, wat nu?’ staat meer informatie vermeld over de stappen die ondernomen moeten worden na het overlijden van een dierbare.

Wat wordt er gedekt door de uitvaartverzekering?

Contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij hoeft u niet zelf te doen, dit wordt gedaan door Cirkel van Afscheid. U hoeft hier helemaal niets voor te doen. Het maakt niet uit bij welke verzekeringsmaatschappij u verzekerd bent, u kunt altijd terecht bij Cirkel van Afscheid voor uw uitvaart in en rondom Den Haag.

Waar vindt de uitvaart plaats?

Niet alleen het regelen van de uitvaartverzekering kan zwaar zijn, ook het kiezen van een uitvaartlocatie wordt vaak zo ervaren. U kunt kiezen voor de aula van het crematorium of begraafplaats, maar alternatieve locaties zijn er ook. Met de ervaring van de afgelopen jaren heeft Cirkel van Afscheid een selectie gemaakt van bijzondere uitvaartlocaties in Den Haag.

Denk hierbij aan strandpaviljoen De Kwartel op het Zuiderstand van Den Haag, landgoed Te Werve tussen Rijswijk en Den haag of taverne Meer & Bosch in Den Haag. We helpen u graag bij het kiezen van een geschikte locatie. Voor meer inspiratie leest u verder op de pagina van regio Haaglanden.

Uitvaart regio Haaglanden

Geen uitvaart is hetzelfde, voor Cirkel van Afscheid is iedere uitvaart maatwerk. Daarom bieden wij naast bovengenoemde mogelijkheden ook aanvullende diensten aan. Deze aanvullende opties helpen om de uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken, zodat deze nauw aansluit op uw wensen. Hieronder leest u meer over de verschillende uitvaart gerelateerde diensten van Cirkel van Afscheid.

Uitvaartwensengesprek

Het uitvaartwensengesprek haalt veel druk, zorgen en verdriet weg bij nabestaanden. Tijdens dit gesprek bespreken we uw wensen met betrekking tot uw uitvaart en leggen we deze vast. Onze ervaring leert dat het bespreken van een beladen onderwerp als een uitvaart soms gemakkelijker gaat met een derde partij dan met eigen familie en vrienden.

Uitvaartzorg plus

Al duizenden jaren lang gebruikt de mens rituelen en tradities bij uitvaarten. Vandaag de dag is hier nog steeds veel behoefte aan. Cirkel van Afscheid helpt u graag met ritueelbegeleiding bij een uitvaart.

Niet alleen ritueelbegeleiding valt onder uitvaartzorg plus, ook het opstellen van een levensverhaal biedt veel toegevoegde waarde voor nabestaanden. In overleg met de familie kan Merlijn een levensverhaal laten opstellen en voordragen.

Dementievriendelijke uitvaartzorg

Henriëtte, oprichter van Cirkel van Afscheid, benadrukt het probleem dat dementie vandaag de dag voor Nederland is. Nederland telt meer dan 270.000 mensen die kampen met dementie. Voor deze groep is het overlijden van een dierbare nog een stuk ingewikkelder. Cirkel van Afscheid heeft ervaring met vragen die vaak gesteld worden in verband met dementievriendelijke uitvaartzorg. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Wat moeten we oma vertellen?’, ‘Kunnen we oma afscheid laten nemen?’ en ‘Is het wel verstandig om haar mee te nemen naar het afscheid?’.

Nazorg

U wordt niet alleen tijdens de voorbereidingen en de uitvaart bijgestaan door Cirkel van Afscheid. Ook na de uitvaart zijn wij er voor u. Zo komen we tenminste nog één keer bij u langs, om te horen hoe het met u en uw naasten gaat. Als u behoefte heeft aan extra zorg kan Merlijn u helpen bij het vinden van de juiste nazorg.

Uitvaart organiseren regio Haaglanden

Cirkel van Afscheid staat u graag bij tijdens de voorbereidingen en tijdens de uitvaart van uw dierbare. Bent u woonachtig in de regio Haaglanden (Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar en Midden-Delfland en wilt u meer informatie over het organiseren van een uitvaart?

U kunt dag en nacht terecht bij Cirkel van Afscheid. Neem direct contact op of vul onderstaand contactformulier in, dan nemen wij snel contact met u op.

Contactformulier
reCAPTCHA
Don`t copy text!
Scroll naar top