Uitvaart organiseren regio Rotterdam - Rijnmond

Henriëtte aan de Wiel – Geeve is actief in de Stadsregio Rotterdam

(Rotterdam, Hoogvliet, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Lansingerland, Capelle aan den IJssel, Nesselande, Zevenhuizen, Krimpen aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ridderkerk, Dordrecht, Zwijndrecht, Barendrecht, Rhoon, Poortugaal, Albrandswaard, Spijkenisse, Nissewaard, Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis en in Goeree-Overflakkee).

Op deze pagina inspiratie over het organiseren van een uitvaart in een van deze gemeenten. Voor direct contact bezoek de contactpagina

Wat te regelen bij een uitvaart?

Het organiseren van een uitvaart kan zorgen voor een overweldigend gevoel. Terwijl u en uw naasten nog midden in het rouwproces zitten, moet al van alles worden geregeld. Cirkel van Afscheid staat voor een persoonlijke benadering bij het organiseren van een uitvaart. Onze missie is dan ook om u zoveel mogelijk te ontzorgen in deze moeilijke periode. 

Vanaf het moment van overlijden tot de dag van de uitvaart staan wij u bij. Wij helpen u met het doorlopen van alle stappen die nodig zijn. Onze ervaring met kisten en wades in de regio Rotterdam – Rijnmond zetten we graag in om u te begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. 

Naast het kiezen van een kist of wade zijn er uiteraard meerdere keuzes die gemaakt moeten worden. Op onze pagina ‘Uw dierbare is overleden, wat nu?’ vindt u meer informatie.

Wat denkt de uitvaartverzekering?

Cirkel van Afscheid neemt voor u contact met uw verzekeringsmaatschappij op. Hiervoor hoeft u verder niets te doen. De verzekeringsmaatschappij waar u bij verzekerd bent is niet van belang, u kunt altijd terecht bij Cirkel van Afscheid voor een uitvaart in regio Rotterdam – Rijnmond.

Waar vindt de uitvaart plaats?

Het kiezen van een uitvaartlocatie is nóg zo’n beslissing die veel druk kan geven. U kunt kiezen voor de aula van het crematorium of begraafplaats, maar alternatieve locaties zijn er ook. Om u en uw naasten te helpen bij het maken van deze keuze heeft Cirkel van Afscheid een selectie gemaakt van bijzondere uitvaartlocaties in Rotterdam – Rijnmond. Enkele voorbeelden van locaties die de selectie gehaald hebben zijn de Laurenskerk in Rotterdam, Het Kasteel van Rhoon, de SS Rotterdam en St Joris Doele in Schiedam.

Uitvaart regio Rotterdam - Rijnmond organiseren

Iedere uitvaart die Cirkel van Afscheid organiseert is maatwerk. Naast bovengenoemde mogelijkheden bieden wij een aantal aanvullende diensten aan. Hiermee weet u met zekerheid dat de uitvaart volledig bij uw wensen aan zal sluiten. Lees hieronder meer over de verschillende uitvaart gerelateerde diensten van Cirkel van Afscheid.

Dementievriendelijke uitvaartzorg

Henriëtte, oprichter van Cirkel van Afscheid, benadrukt het probleem dat dementie vandaag de dag voor Nederland is. Meer dan 270.000 mensen kampen in Nederland met dementie. Het overlijden van een dierbare is voor deze groep mensen nog een stuk ingewikkelder. Veel vragen die opkomen in zulke gevallen zijn: ‘Wat moeten we oma vertellen?’, ‘Kunnen we oma afscheid laten nemen?’ en ‘Is het wel verstandig om haar mee te nemen naar het afscheid?’.

In 2019 haalde Henriëtte het certificaat ‘Dementievriendelijke Uitvaartzorg’. Deze opleiding helpt Cirkel van Afscheid dan ook om het antwoord op deze vragen te kunnen bieden aan nabestaanden.

Uitvaartzorg plus

Het gebruik van rituelen en tradities bij uitvaarten heeft vandaag de dag nog steeds veel waarde voor nabestaanden. Ondanks de ontkerkelijking in Nederland kiezen veel mensen voor extra aandacht op dit gebied. Cirkel van Afscheid helpt u graag met ritueelbegeleiding bij een uitvaart

Naast aandacht voor ritueelbegeleiding staat het opstellen van een levensverhaal ook hoog in het vaandel bij Cirkel van Afscheid. In overleg met de familie wordt door Henriëtte dit verhaal opgesteld en voorgedragen tijdens het afscheid. 

Nazorg

Cirkel van Afscheid is niet alleen tijdens de voorbereidingen en de uitvaart uw rots in de branding. Ook na de uitvaart zijn wij er voor u en uw familie. We komen tenminste nog één keer bij u langs, niet alleen om te horen hoe u de uitvaart ervaren heeft, maar juist om te horen hoe het met u en uw naasten gaat. Ook in het traject na de uitvaart kunnen wij u eventueel helpen met nazorg

Uitvaartwensengesprek

Het kan moeilijk zijn om uw wensen met betrekking tot uw uitvaart met familie of naasten te delen. Een gesprek met een derde partij kan in dit geval verlichting bieden. Tijdens het uitvaartwensengesprek bespreken we uw uitvaartwensen en leggen deze vast. Dit gesprek biedt nabestaanden veel en helpt hen bij het maken van moeilijke beslissingen.

Uitvaart organiseren

Bent u woonachtig in de regio Rotterdam – Rijnmond en wilt u meer informatie over het organiseren van een uitvaart? U kunt dag en nacht terecht bij Cirkel van Afscheid. Neem direct contact op of vul het contactformulier in, dan nemen wij snel contact met u op.

Contactformulier
reCAPTCHA
Don`t copy text!
Scroll naar top