UW DIERBARE IS OVERLEDEN, WAT NU?

Het is onoverkomelijk en we kunnen het niet uit de weg gaan. De dood… 
Op een dag is het moment daar, voor u of voor uw naaste. 

Allereerst willen we u graag informeren dat wanneer uw dierbare is overleden, er geen reden is om overhaast te werk te gaan. Neem gerust even de tijd wanneer u dat nodig heeft. 

Ons advies is, “doe vooral wat goed voor u voelt”. En alles is goed. Wellicht bent u van het regelen en wilt u meteen de dienstdoende arts bellen? Het kan ook zijn dat u eerst in alle rust nog bij uw naaste wilt zitten, of met naasten bij elkaar wilt zijn, familie en/of  goede vrienden bellen. Het is belangrijk dat u doet waar ú zich goed bij voelt.

Wanneer de dienstdoende arts langs komt, zal deze het overlijden van uw dierbare vaststellen en een verklaring van overlijden achterlaten. Deze verklaring van overlijden is bestemd voor de uitvaartondernemer.

Zodra de arts weg is, belt u met Cirkel van Afscheid (085 – 018 52 78) en komen wij langs.  Als eerste zullen we zorgdragen voor de verzorging van uw dierbare, dit komt samen met de vraag waar hij of zij opgebaard zal worden. We zullen u de diverse mogelijkheden uitleggen.  Vanzelfsprekend is het mogelijk om als familie te helpen bij de laatste verzorging. Het is fijn wanneer er bekende handen meehelpen.

De variatie in kisten, omhulsels en wades zullen we ook laten zien en dan kunt u een keuze maken.  

Bij een overlijden in de nacht is dat het enige wat we op dat moment zullen regelen. Daarna laten we u even tot rust komen en komen we de volgende dag weer terug om met elkaar de wensen voor de uitvaart verder te bespreken.

Tijdens onze begeleiding zijn wij uw gids in deze week. Op een ongedwongen manier denken we met u mee. We zullen met elkaar tot een vorm komen van een uitvaart die het best bij u en uw dierbare past. Iedere familie is uniek, zo ook hun behoeften.  Na allerlei scenario’s geschetst te hebben en de uiteindelijke vorm bereikt te hebben, gaan we over tot organiseren en regelen. Natuurlijk staan we open voor eventuele aanpassingen en wijzigingen. We begrijpen dat u door alle emoties die er spelen niet alles in één keer helder zult hebben. 

Dat er soms wat meer complexe familiesituaties kunnen zijn begrijpen we ook. Beschouw ons als een onpartijdig tussenpersoon. We zullen er alles aan doen om dit met elkaar tot een mooi afscheid te brengen waar één ieder tot zijn recht komt. Uiteindelijk hebben we met elkaar één doel en dat is dat u terug kunt kijken of een mooi en passend afscheid van uw dierbare.

Don`t copy text!
Scroll naar top