Voorbespreking…

Een lief stel, ze kwamen via via met mij in contact en vroegen mij om eens langs te komen voor een oriënterend gesprek. Uiteraard kan dat altijd en zo ging ik langs.

Bij hen thuis trof ik een jonge man en vrouw. Wat bleek, hij heeft ongeneeslijke en terminale kanker en ze moeten iets gaan regelen voor zijn uitvaart… Want er is niets meer aan te doen. Slik, dat is wederom weer eens veel te jong en oneerlijk…

Inmiddels hebben we elkaar al tweemaal ontmoet en hebben we regelmatig contact via de mail. Zij houdt mij op de hoogte en het blijkt allemaal toch sneller te gaan dan ze hadden verwacht. Vandaag ging ik weer bij ze langs en hebben we een heel fijn gesprek gehad. Op zo’n moment ben ik echt heel dankbaar dat ik dit werk mag doen en gaat mijn belangstelling en mijn vragen eigenlijk veel verder dan alleen de uitvaart. We bespreken zijn ziekte, zijn wensen die er nog zijn, we hebben het over de dood en het stervensproces, of er nog dingen zijn die hij wil doen? Wat zij belangrijk vinden bij de uitvaart, opbaring, en locatie. Welke mensen op dat moment eigenlijk het belangrijkst zijn om erbij te hebben. En dat is meestal niet de grote meute, de verplichte figuren, maar komt alles samen in een fijne intieme kring van mensen die er toe doen. Die ook vandaag en gisteren er waren en die er in de toekomst zullen zijn. Waar zij op die dag en later in de toekomst echt op kan steunen…

Er waren vandaag emoties, er waren tranen, gevoel maar ook een lach. In een rustige en ontspannen sfeer hebben we het met elkaar besproken en gaan zij de zaadjes die ik vandaag bij ze geplant heb verder invullen naar hun eigen wens. Op zijn tijd, stap voor stap met veel liefde voor elkaar. Ik herinner mij maar al te goed hoe deze fase aanvoelde en hoe bijzonder deze fase was toen ik er zelf in 2009 in zat. Ik zal er voor ze zijn, in de maanden voorafgaand, gedurende de week van de uitvaart en ik zal haar steunen. Want mijn werk als uitvaartondernemer gaat veel verder dan alleen maar puur een uitvaart organiseren. Het is mensenwerk wat ik graag met passie en liefde doe.

Henriëtte

De moeite waard om dit artikel te delen? Doen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Email naar een vriend

Recente overige artikelen...

henriette

henriette

Henriëtte aan de Wiel, bevlogen uitvaartondernemer en schrijfster van het boek En hij zei; “dag, meisje”, het waargebeurde verhaal over afscheid nemen van je geliefde die heen ging en hoe zij haar leven weer opgepakt heeft.

Reageer!

Don`t copy text!
Scroll naar boven