Wauw, ik heb een boek geschreven!

PhotoFunia-2564ece_o

 

Na een aantal jaren schrijven/bloggen om mijn gevoelens proberen te verwoorden, heb ik inmiddels een heel boek vorm gegeven.

Hoe gaaf is het om te kunnen zeggen dat het nu écht bijna klaar is en wat geef dat een heerlijk spannend gevoel! Ik heb nog nooit een boek geschreven, noch uitgegeven, maar ik kan niet anders zeggen dat ik het heerlijk vind om te doen. Gewoon plaats nemen achter je laptop en je gevoel vertalen naar je vingers die als vanzelf hun weg vinden naar een tekst. Terwijl je denkt en voelt, komen de woorden en zinnen één voor één tevoorschijn op mijn scherm.

Maar wat nu? Nu is mijn boek bijna klaar (het is natuurlijk nooit echt af want perfectionist als ik ben blijf je schaven en schaven tot je een ons weegt of een boek van 1000 pagina’s hebt). Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling dus heb ik er een streep onder gezet.

Tja en dan? Mijn missie is om andere mensen te helpen met hun rouwproces. Een logisch vervolg is dan dat het boek uitgegeven gaat worden. Maar hoe doe ik dat? Waar doe ik dat? Bij wie? Ga ik ermee naar een uitgever of ga ik het eigen beheer uitgeven? Allemaal vragen die de afgelopen maanden in mijn hoofd rondgespookt hebben en inmiddels zijn de meeste antwoorden wel op mijn pad gekomen! Het is wel een ontzettend leuk, leerzaam en verslavend proces om te ervaren. Het is toch een beetje een ‘nieuw kindje’  wat ik aan het creëren ben.

Het leuke is dat een boek schrijven al van kinds af aan een droom van me was. Ik had echter nooit een idee wat voor soort boek, een roman? Hoe doe ik dat en wat ga ik dan verzinnen? Ik heb vermoedelijk wel fantasie genoeg om een boek te vullen, maar het is geen roman geworden.

Nee, het is het boek geworden wat al die tijd als een mooi zaadje in mij heeft gewoond. Een boek wat recht uit mijn hart en met veel liefde en tranen geschreven is. Het is het verhaal wat ik in eerste instantie voor mezelf schreef. Maar toen eenmaal mijn missie naar boven kwam, kreeg het een andere lading erbij. Ik wil heel graag andere mensen met dit boek helpen! Want wanneer ik een ander kan helpen, is het allemaal niet voor niets geweest.

Mijn boek is geredigeerd en nu is het nog even flink werken aan de cover, een goede vriend helpt me hiermee. Het hele proces van schrijven en creëren loopt langzaam naar het hoogtepunt toe. Een hele media campagne zal opgezet worden voor de boekpresentatie op 12 juni a.s.! Het officiële moment dat het overhandigd zal gaan worden aan… Die dag 12 juni heb ik ook uitgeroepen tot Dag van de Rouw, omdat die dag toch ook in het teken staat van hem die er niet meer is.

En dan…? Daarna hoop ik te mogen ervaren hoe mensen mijn boek beleven. Vind het reuze spannend hoor!  Zullen de lezingen over mijn rouwproces en mijn boek meer vorm gaan krijgen en laat ik alles maar over mij heen komen en op mijn pad komen.

Dus nog even geduld dan komt mijn boek uit, je kunt het boek bestellen via mijn website (www.henrietteaandewiel.com)

Veel liefs,

Henriëtte

De moeite waard om dit artikel te delen? Doen!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest
Deel via WhatsApp
Email naar een vriend

Recente overige artikelen...

henriette

henriette

Henriëtte aan de Wiel, bevlogen uitvaartondernemer en schrijfster van het boek En hij zei; “dag, meisje”, het waargebeurde verhaal over afscheid nemen van je geliefde die heen ging en hoe zij haar leven weer opgepakt heeft.

Reageer!

Don`t copy text!
Scroll naar boven