Henriëtte aan de Wiel - Geeve
regio Rotterdam - Rijnmond

Waarom ben ik in dit mooie vak gegaan?

In augustus 2009 veranderde mijn leven ingrijpend doordat mijn toenmalige man, de vader van mijn 3 kinderen, na een kort en hevig ziekbed overleed.
Bij zijn uitvaart, die we samen hadden voorbereid, zijn er een aantal zaken uiteindelijk niet goed georganiseerd door de uitvaartondernemer. Dat zijn zaken die ik tot op de dag van vandaag diep betreur. Je kunt tenslotte maar één keer afscheid nemen… Maar het heeft destijds ook een zaadje geplant diep in mij. Dit moest anders!

Na het overlijden van mijn man zag mijn toekomstbeeld er heel anders uit, de wereld stond stil voor mij terwijl alles en iedereen doorging. Net zoals iedere nabestaande kreeg ik te maken met een enorme zwarte rouwperiode. Wat volgde was een zoektocht naar een nieuw begin en een nieuw leven. En het zaadje wat geplant was, groeide in de afgelopen jaren uit tot een nieuw doel in mijn leven.

Mijn passie is andere families/nabestaanden die te maken krijgen met afscheid bij te staan. En voor hen een mooi, passend en waardig afscheid organiseren. Juist omdat ik weet hoe belangrijk een goed afscheid is, werk ik met mijn hart en ziel.

Na het volgen van de opleiding tot uitvaartondernemer ben ik eerst aan de slag gegaan als franchisenemer en daarna heb ik de Cirkel van Afscheid opgericht. Inmiddels mag ik mij ervaren uitvaartondernemer noemen, maar ik heb ook de opleiding voor ritueelbegeleiding gedaan en dementie vriendelijke uitvaartzorg. 

Samen met mijn team van enthousiaste professionals en fijne samenwerkingspartners verzorgen wij het afscheid van A tot Z voor onze families. 

M: 06-340 181 07

E: Henriette@cirkelvanafscheid.nl

Merlijn Berkhout - Schippers
regio Haaglanden

In 2006 overleed mijn opa en ik was onder de indruk van de uitvaartbegeleider die mijn opa’s uitvaart regelde. Respectvol, vriendelijk, een rots in de branding. ‘Wat mooi als je dan kan’ heb ik toen gedacht.

Ik vind het bijzonder om families te begeleiden en samen vorm te geven aan een persoonlijke en passende uitvaart. En die rots in de branding, die wil ik ook graag zijn voor ‘mijn families’.

Uitvaarten begeleiden in ons bedrijf Cirkel van Afscheid is echt passend bij wie ik ben en hoe ik wil werken. Mijn motto: iedereen verdient een waardig afscheid.   

Ik ontmoet u graag.

T: 06 174 927 76

E: Merlijn@cirkelvanafscheid.nl

Samenwerkingen & partners die vanuit dezelfde passie werken

Pure & Trust AfscheidsBloemen – Nicolle den Braver

Nicolle den Braver van Pure & Trust levert aan Cirkel van Afscheid Rotterdam bijzondere afscheidsbloemen, altijd naar wens van de familie.

Nicolle den Braver is gespecialiseerd in Afscheidsbloemen met een persoonlijke vertaling. Nicolle kan ook bij je thuis langskomen om je specifieke wensen goed in beeld te brengen. Het is ook mogelijk om persoonlijke items of natuurlijke materialen te laten verwerken.

Een bijzonder en persoonlijk afscheidsboeket kun je altijd van haar verwachten.  
Prijs is op aanvraag omdat het maatwerk is en dus uniek.

Facebookpagina:www.facebook.com/PureenTrust

Uitvaart Dienstencentrum Delft, Ray en Cynthia van Raavens

De verzorging en vervoer geven wij graag in de kundige handen van onze collega’s van het Uitvaart Diensten Centrum. Zij werken volgens een vast protocol, waarin kwaliteit en empathie hun eerste aandacht heeft. Zij begrijpen dat het erg moeilijk is als nabestaanden om de zorg van een dierbare uit handen te geven. Tijdens de verzorging betrekken zij de nabestaanden indien gewenst, en geven zo mogelijk een toelichting bij alle handelingen.  Ook is het voor nabestaanden mogelijk ons te assisteren tijdens de laatste verzorging. Thanatopraxie (lichte balseming) en reconstructieve cosmetica behoren ook tot de mogelijkheden.

Het Uitvaart Diensten Centrum beschikt over professioneel ingerichte wagens die voor overledenen transport geschikt zijn.

Daglief Rouwdrukwerk – Muriël

Muriël van Daglief Rouwdrukwerk (Rotterdam) is voor ons de perfecte partner als het gaat om persoonlijke ontwerpen van rouwkaarten, bidprentjes, dankbetuigingen en meer. De service is zeer persoonlijk en snel. Via de online ontwerptool kun je eenvoudig bestaande ontwerpen aanpassen of een eigen ontwerp maken. Een eigen tekst met of zonder foto via de mail aanleveren kan ook, dan maakt Muriël van Daglief een persoonlijk voorstel.

Daglief is zeven dagen per week bereikbaar en dat is ontzettend fijn voor hulp bij het ontwerpen, fotobewerkingen of andere vragen over de mogelijkheden voor rouwdrukwerk.

Als u op zondag tot en met vrijdag bestelt, heeft u de rouwkaarten de volgende dag (vóór 12.00 uur is een optie, behalve op zaterdag) in huis. Zelfs in het weekend kunt u rouwkaarten bestellen.

Neem alvast een kijkje op www.daglief.nl

Straver Mobility

Straver Mobility is onze specialist in rouwvervoer. Zij verzorgen al meer dan 50 jaar vervoer rond uitvaarten. 

Het wagenpark van Straver Mobility bestaat uit diverse rouw- en volgauto’s in verschillende kleuren en uitvoeringen. Het aanbod aan rouwvervoer reikt echter verder. Door hun landelijk netwerk is er, naast hun eigen wagenpark, een veelzijdig aanbod mogelijk.

Wij laten je graag het uitgebreide wagenpark van Straver zien. Boekingen gaan via Cirkel van Afscheid. 

Moments of memory fotografie - Marjo Dekker

Afscheid nemen van iemand van wie je houdt is zwaar. Het is een emotionele tijd en vaak beleef je de uitvaart in een roes. Foto’s kunnen je helpen om te herinneren en opnieuw te beleven.

Het is een beeldverhaal waarin het afscheid van de overledene centraal staat en herinneringen en sfeer vastgelegd worden. Marjo bespreekt vooraf je wensen.

Foto’s geven troost en steun en geven een mogelijkheid om met anderen je verdriet en het gemis te delen, bijvoorbeeld met mensen of familie die niet bij het afscheid konden zijn of met jonge kinderen. Vaak zegt men: “Gelukkig hebben we de foto’s nog.”

Er is veel mogelijk omtrent afscheidsfotografie. Voor een eerste indruk kun je kijken op de website van Moments of memory fotografie.

Timo van den Berg - videograaf

Timo van den Berg zorgt als jonge, zeer getalenteerde videograaf, voor een prachtig gefilmd document van de uitvaart. Op de dag van de uitvaart gaat er vaak veel aan je voorbij. De video die Timo heeft gemaakt geeft je de gelegenheid om het afscheid in alle rust nog eens terug te kunnen kijken, wat goed is voor de rouwverwerking. 

Tijdens de uitvaart kan hij ook gebruik maken van een drone. Dit geeft zeker bij een begrafenis of wanneer je op een andere locatie dan een aula bent, een mooi overzicht. De reportage(s) van Timo geven een mooi en emotioneel beeld van het afscheid en vormt een zeer dierbare herinnering. 

In verband met de privacy kunnen wij geen voorbeelden laten zien. 
Prijs op aanvraag.

Timo van den Berg – 06 – 142 636 04

Luizter

De zoektocht naar woorden bij een afscheid is altijd moeilijk. Nog moelijker kan het zijn om deze woorden uit te spreken. Een Luizterverhaal kan je hierbij helpen. Het geeft precies weer wat je belangrijk vindt en over wil brengen. Met de juiste woorden, de mooiste muziek en het diepste gevoel.

Een Luizterverhaal is een variant op de traditionele levensloop. In de Muzikale Levensloop ‘vieren we het leven’ door herinneringen te vertellen en te bezingen.
Een troostcadeau voor alle aanwezigen.
Prijs is op aanvraag.

Luizter bestaat uit Jolanda, Jörgen en hun team.

Jolanda: 06-53888242
Jörgen: 06-14662155

Bij Mij Assieraden - Carolien Dol

Goudsmid Carolien Dol; ‘Als iemand komt te overlijden is er vaak een grote behoefte iets van diegene dichtbij te dragen’.  Als goudsmid maakt Carolien duurzame sieraden met een symbolische hoeveelheid as of haarlok op maat.

Voor mensen die echt iets unieks willen laten maken wat aansluit bij hun verhaal en budget, om iemand die zo gemist wordt mee te herinneren.

Voor meer informatie: info@bijmijassieraden.nl

Ellen van Leenen - Rouw- en verliescoach.

‘Liefde is iets prachtigs, maar rouw is de keerzijde van liefde. Als er iemand overlijdt waarvan je heel veel hebt gehouden, is het verdriet enorm en ingrijpend. In onze cultuur mag je best een poosje verdrietig zijn, maar het liefst niet te lang. Ellen vind het heel belangrijk dat praten over verdriet en de dood ‘normaal’ gaat worden en dat we elkaars unieke manier van het daarmee omgaan accepteren.

We vergeten weleens dat rouwen niet iets is dat zomaar overgaat, het is heel hard werken. Het is zoeken naar een nieuwe balans, waarbij je het verlies als het ware in je levensverhaal opneemt en je je leven opnieuw moet inrichten. Soms loop je daarin vast en dan kan het heel fijn zijn als er iemand zonder oordeel naar je luistert en er helemaal voor jou is. Diegene wil zij graag zijn. Ellen helpt je om je leven met dat verlies opnieuw vorm te geven. Op een manier die bij jou past en in een tempo dat goed voelt voor jou, zodat je weer verder kunt. Zij wandelt letterlijk een poosje met je mee, zodat je weer in beweging komt.’

Ellen van Leenen

Meer informatie: info@ellenvanleenen.nl

Don`t copy text!
Scroll naar top